Zalatnay Sarolta bio, és szexi képek a mútból

Zalatnay Sarolta neve összeforrt a magyar popzene történetével. Az 1960-as évek végén indult karrierje alatt számos slágert adott elő, amelyek még ma is népszerűek. Az énekesnő nem csak a zenében, hanem az életében is sokszor szerepelt a közvélemény előtt. De ki is ő valójában, és miért olyan fontos a magyar zenei kultúrában?

Az életútja

Zalatnay Sarolta 1947-ben született Szegeden. Az éneklés már gyerekkorában is fontos szerepet játszott az életében. 16 éves korában már rendszeresen fellépett egy helyi együttes tagjaként, majd 1966-ban Budapestre költözött, hogy itt folytassa a zenélést.zalatnay.jpg

Az első sikerei az 1960-as évek végén érkeztek, amikor a Korál együttes tagjaként dolgozott. Itt adta elő az első nagy slágerét, a Fekete beatet, amely máig az egyik legismertebb magyar popdal. 1969-ben jelent meg első szólólemeze, amelynek címe "Ha fiú lehetnék". Az album számos slágert tartalmazott, köztük a "Hadd mondjam el", a "Kicsi szívem" és a "Keresem a szót".

Az 1970-es évek elején Zalatnay Sarolta a magyar popzene legnagyobb sztárja volt. Az énekesnő rendszeresen turnézott külföldön is, és a szovjet blokk országaiban is nagy sikereket aratott. 1971-ben pedig megnyerte a Magyar Rádió énekes versenyét.

Az énekesnő azonban nem csak a zenében, hanem a magánéletében is sokszor a figyelem középpontjába került. Többször is házasságot kötött, és válásai is a sajtó figyelmét keltették. Emellett az alkohol- és drogproblémái is gyakran kerültek a hírekbe.zalatny_sarolta_6.jpg

Az öröksége

Zalatnay Sarolta azonban mindig is fontos szereplője volt a magyar zenei kultúrának. A slágerei ma is hallhatók a rádióban, és a zenetörténeti kutatásokban is fontos szerepet játszik a neve. Az énekesnő hatása azonban nem csak a zenére korlátozódik.